Uzun bir süredir içerik konusunda çok zayıf kaldım. Ne yazabilirim diye düşünürken, kullandığım chrome eklentilerini liste halinde paylaşıyım dedim. İlla ki faydalanabileceğiniz, duymadığınız eklenti çıkabilir. Zaten en çok kullandığım yedi tane eklenti mevcut. Umarım işinize yarar ve sizin de kullandığınız ve benim bilmediğim eklentiler olabilir. Yorum yazarak belki benim ihtiyacım olan bir eklentiyi öğrenmeme sebep olabilirsiniz. Bu sayede bende listeyi büyüterek daha fazla eklenti paylaşımı yapmış olurum. 🙂
- Adblocker
Reklamlar günümüzün web site gelirlerinin olmazsa olmazlarından birisi. Girdiğiniz web sitelerinin neredeyse çoğunda reklamlar bulunmakta. Bazen bu reklamlar sayfa içerisinde çok fazla olabiliyor ve istek dışında açılabiliyor, absürt bir rahatsız edicilikle sinir krizi geçirip siteyi kapatmanıza neden oluyorlar. Zaten artık duymayan kalmadı bu eklentiyi. Benim olmazsa olmaz eklentilerimden ilk sırada. Özellikle youtube’i açıp video izlerken can sıkıcı reklamları göstermemesi şükela.
- FireShot
Web sitesinin komple görüntüsünü almak için aradığınız eklenti budur. Aşağıya uzayan bir web sitesi görüntüsünü ekran yakalama aracı ile yapamazsınız. Ama otomatik scrollu aşağıya indirip web sitesini komple çeken bir eklenti işinize yarar.
- Whatruns?
Bir web sitesinin alt yapısını merak ediyorsunuzdur. Acaba bu site ne ile kurulmuş? WordPress’mi yoksa Opencart’mı yoksa Drupal’mı? Hangi WordPress sürümünü kullanıyor ve hangi eklentiler yüklü vs. bir çok merak ettiğiniz bilgiyi bu eklenti sayesinde bir tık ile öğrenebilirsiniz.
- Firebug
Chrome içerisinde bulunana Developer Tools sizin için yeterli değilse, Firefox’tan tanıdığımız Firebug chrome eklentileri arasında yerini almakta. Alışkınlıktan olsa gerek Firebug ile çok güzel denemeler yapıyorum.
- WhatFont
İnelediğiniz web sitesinin kullandığı fontu bulmak için gayet güzel bir eklenti. Tabi Whatruns eklentisi ile de görebilirsiniz web site içerisinde kullanan fontları.
- Font Playground
Web sitesini tasarladınız ve kodladınız, demo olarak tarayıcıda inceliyorsunuz. Fakat şu metinleri başka font’mu yapsam dediniz. Sürekli dosya içerisinde değişiklik yaparak oynayacağınıza, bu eklenti sayesinde kolay bir şekilde font denemesi yapabilirsiniz.
- Windows Resizer
Web sitesinin farklı çözünürlüklerde nasıl durduğunu görmek için sürekli çözünürlükle oynamanıza gerek yok. Yapmanız gereken bu eklentiyi kurmak ve çözünürlük seçenekleri ile tasarımınızı test etmek.