PHP ile dosya yaratmak için fcreate() diye bir fonksiyon yoktur. Bu yüzden hem yaratmak hem varolan bir dosyayı açmak için fopen() fonksiyonu kullanılır. Nasıl kullanılması gerektiğini belirtmek için dosyadan sonra parametre içine gerekli mod yazılır. Bizim dosya yaratmak için kullanacağımız mod w+ olduğundan diğer modlar şimdilik işimize yaramayacaktır.
Okumaya Devam Et
Etiket: fonksiyonlar
Sayfanın En Son Değiştirilme Zamanını Öğrenmek
Sayfaya uygulanan en son değişikliğin zamanını öğrenmek için birçok yol olabilir.Fakat getlastmod() fonksiyonu bunu kolaylaştırıp date() fonksiyonu ile birlikte kullanmamızı sağlıyor. Böylece fazla kod ile uğraşmadan sayfanın en son ne zaman düzenlendiğini öğrenebilirsiniz. Fonksiyonun içi herhangi bir parametre almaz.
Okumaya Devam Et
Dizi Değişkenleri Birleştirmek
İki dizi değişkeni birleştirip tek bir dizi haline getirebilmek için array_merge() fonksiyonu kullanılır. Kullanımı gayet basittir ayrıca aynı yöntemle kullandığınız ama farklı dizilere atadığınız değişkenlerinizi birlikte kullanmak için tekrar yazmanız gerekmeden birleştirebilirsiniz.
Okumaya Devam Et
htmlentities() Fonksiyonu
htmlentities() fonksiyonu bir değerde bulunan < ve > taglarını temizler. Örneğin bir ziyaretçi defterinizin olduğunu düşünün ve herkes özgürce ilgi ve görüşlerini yazabiliyor.
Okumaya Devam Et
ctype_alpha() ve ctype_alnum() Fonksiyonu
ctype_alpha() fonksiyonu değerin alfabetik olup olmadığını kontrol eder. ctype_alnum() fonksiyonu ise tam tersi numerik olup olmadığını kontrol eder. Örneğin üye giriş formunda üye adımızın alfabetik olup olmadığını kontrol edebiliriz. Aynı şekilde şifremizin sadece rakamlardan oluşmasını sağlayabiliriz.
Okumaya Devam Et
chr() Fonksiyonu
chr() fonksiyonu belirtilen ASCII değerini karaktere döndürür.
Okumaya Devam Et
ucfirst() Fonksiyonu
ucfirst() fonksiyonu cümlelerimizin sadece ilk baş harfini büyük harfe çevirir.
Okumaya Devam Et
ucwords() Fonksiyonu
ucwords() fonksiyonu bir değerdeki yani yazılarınızdaki sadece baş harfleri büyük harflere çevirir.
Okumaya Devam Et
strtoupper() Fonksiyonu
strtoupper() fonksiyonu bir değerdeki yani yazılarınızdaki tüm küçük harfleri büyük harflere çevirir.
Okumaya Devam Et
trim() Fonksiyonu
trim() fonksiyonu yazının sağında ve solunda yer alan boşlukları temizlemek için kullanılır. Örneğin bir formda kullanıcı boşluk bırakarak birşey yazmak istediğinde bunu trim() fonksiyonu ile engelleyebiliriz.
Okumaya Devam Et