TinyEditor basit bir JavaScript WYSIWYG editör, toplam 8KB boyutunda. Kolaylık, hafiflik ve basitlik anlamında TinyMCE yerine kullanılabilecek, TinyMCE kadar özelliği olmasada basit anlamda alternatif bir editör olarak ihtiyacınızı karşılayabilir. Bir kaç proje için kullandım ve performans bakımından başarılı buldum. Arayüzü de gayet hoş.
Okumaya Devam Et
Etiket: Javascript
Demo Scriptimizin Yönetim Panelini Nasıl Koruyabiliriz
Biliyorumki birçok yolu vardır… Fakat benim kullandığım basit bir yöntemi sizlere göstereceğim. Örneğin; güzel bir script yazdınız ve ortaya iyi bir iş çıktı. Scriptinizi satmayı düşünüyorsunuz ve internette müşterilerin görmesi için kendi sitenize bir demo kurdunuz.
Ajax’ı Anlamak
Geride bıraktığımız 2005-2006 yıllarında hakkında en çok konuşulan web olaylarından birisi AJAX oldu. Dünya çapında ün sahibi olmuş sitelerin kendi servislerinde AJAX isimli tekniği etkin bir şekilde kullanması sonucu pek çok kişinin dikkati AJAX üzerine yoğunlaştı. Fakat kişilerin yaptığı ilk yanlış, AJAX tekniğini başlı başına yeni bir programlama dili olarak görmeleriydi.
AJAX tekniği, daha önceden zaten var olan JavaScript ve XML dillerinin, web tarayıcısında hazır bulunan XmlHttpRequest nesnesi etrafında birlikte kullanılmasından ibarettir. AJAX’ı böyle tanıtınca çok zor ve kompleks gibi görünüyor. Fakat gözünüz korkmasın, hiç de öyle değil.
Yazının devamına http://ajax-tr.com/ajaxi-anlamak/ sayfasından ulaşabilirsiniz.