Dropshipping aslında ülkemizdeki satıcılara yabancı bir kelime. Genellikle Ebay tarzı alışveriş sitelerinde yabancılar bu yöntemi kullanmakta ve ciddi oranda büyük kazançlar elde edebilmektedirler.
Türkiye’de ise gümrük vs. gibi sorunlardan dolayı aslında tercih edilmiyor. Çünkü ürün sizden çıkmıyor ve takibi biraz zor oluyor. Eğer gümrüğe de takıldı ise ürün, satıcının vay haline. İnternette ki satış sitesinde direk eksi puan ve kötü yorum.
O yüzdendir ki Türkiye’de bu sektör pek fazla büyümemiş fakat yine de yapan yerler bulunmaktadır. Dropshipping’de, satıcı ebay gibi bir yerde ya da kendi web sitesinde sanal dükkanını açar, tedarikçisindeki ürünleri buraya aktarır; tüketici , satıcının web sitesine ya da ebay dükkanına gelir ürünü alır, parayı yatırır, ardından ürünün ücretini ve göndereceği adresi tedarikçiye göndererek satışı tamamlar. Burada sizin kazancınız ürünü tedarikçiden aldığınız fiyatla sizin sattığınız fiyatın arasında kalan fark karınız olacaktır. Peki bu sistem bize ne gibi avantajlar sağlar.
• Satıcının ürünü stoklamasına gerek yoktur ve cebinden bunun için bir para çıkmaz.
• Satıcı, satamayacağı ürünü almamaktadır. Tüketici ürünü alır siz tedarikçi üzerinden ürünü satarsınız.
• Satıcı, kargo ve diğer paketleme işlemleriyle uğraşmaz. Bu işlem tamamen tedarikçidedir.
İşte bu avantajlardan dolayı, dropshipping yurtdışında ve ebay gibi web sitelerinde tercih edilmekte kullanılmaktadır.
Size E-Ticaret sitesi (paketi) satmak için yanlış yönlendirenler olabilir. Drop Shipping yöntemini kendi E-Ticaret sitesini oluşturarak uygulamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken şeyler var. Kendi sitenize kaliteli ziyaretçi çekmek,markalaşma,güvenilirlik gibi detayları oturtmak yerine ebay,gittigidiyor gibi oturmuş ve halihazırda ciddi potansiyele sahip sitelerde mağaza açmanızı öneririm.
Dünyada çok yaygın fakat Türkiye için yeni bir kavram, dropshipping. Umarım daha da gelişir.