Sosyal Medya Hataları

Son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yapan Sosyal Medya Siteleri gün geçtikçe popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Neredeyse saat başı giriş yaptığımız, gezdiğimiz, gördüğümüz hatta yediğimiz yemekleri paylaştığımız sosyal medya siteleri artık günlük bir faaliyete dönüştü. Telefonu elimize alır almaz kontrol ettiğimiz sosyal paylaşım sitelerinde o kadar çok vakit geçirmeye başladık ki hayatımıza ‘’Sosyal Medya Uzmanı, Fenomen, Sosyal Medya Yöneticisi ’’ gibi yeni kavramlar da hayatımıza girdi.

Sosyal Medya Sitelerinde bu kadar çok vakit geçirince de haliyle hatalar da gözümüze çarpıyor bu hatalar neymiş, nasıl yapılıyomuş beraber bakalım:

İmla Kurallarına Dikkat Etmemek: Sosyal Medya Hesaplarında yazı/fotoğraf paylaşırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ve en önemlisi imla kurallarıdır. Yazım kurallarını uygulamanız ve kurulan cümlelerin anlamlı olmasına ve birbirleriyle bağlantılı olmasına dikkat edin.

-Fazla Etiket Kullanmak: Daha fazla insanın görüp beğeneceğini veya daha fazla etkileşim alacağınızı düşünerek çok fazla etiket yapıyorsanız size kötü bir haberimiz var. Bu durum kullanıcıları oldukça rahatsız ediyor. Birbiriyle alakası olmayan ve kelime kelime, cümle olarak yazılan tagler hiçbir yarar da sağlamıyor. Paylaşılan içeriğe uygun ve gerekli sayıda tag kullanarak doğru bir etkileşime sahip olabilirsiniz.

Bot Takipçi Satın Almak: Sosyal medyada ürün satışı yapmak isteyenler veya takipçi sayısıyla hava atan kişilerin daha sık olarak bot takipçi satın aldığını mutlaka görmüşsünüzdür. Yüksek sayıda takipçiye sahip olmak bir avantaj olsa da bu durum bot takipçilerle karşılanmak istendiğinde oldukça komik durumlar oluşuyor.

Örneğin; 5bin takipçisi olan bir sayfanın fotoğraf beğenme oranı en fazla iki yüze kadar çıkıyor bu durum gerçek takipçiler tarafından da anlaşılacağı için takipçi sayısı daha da düşüyor. Takipçi-etkileşim oranının birbiriyle uyum sağlaması gerekir. Size tavsiyemiz sabrederek bu işin üstesinden gelmek olacaktır.

Çok Fazla Veya Çok Az Gönderi Paylaşmak: Sosyal Medya kullanıcıları her ikisini de hata olarak görüyor. Çok az paylaşım yaparak kendinizi unutturabilir, çok fazla paylaşım yaparken de takipçilerinizi sıkabilir dahası spam olarak algılanabilirsiniz. Gönderilerinizi uygun saatlerde ve uygun sayıda yaparak bu hatadan kurtulabilirsiniz. Paylaşım oranlarınızı azalttığınız da etkileşiminiz de aynı oranda yükselecektir.

Otomatik DM’Ler: Otomatik DM’ler kendini o kadar çok belli ediyor ki, insanlar görür görmez anlayıp cevap vermekten kaçınıyor. Siz en iyisi otomatik mesaj atmaktan kaçının ve insanlara özel olduklarını hissettirin.

Bütün Sosyal Paylaşım Sitelerini Aynı Görmek: Sosyal Paylaşım siteleri kullanım şekli, kullanıcı istatistikleri ve paylaşım durumlarına göre farklılık gösteriyor. Örneğin; İnstagram yoğunlukla fotoğraf paylaşılan bir uygulama, Twitter ise yazı ve metin yoğunluğunun çok olduğu en sevilen paylaşım sitelerinden biri. Dolayısıyla Twitter’da sıklıkla fotoğraf paylaşmak, İnstagram’da ise yazı paylaşmak sitelerin kullanım amaçlarına ters düşecektir.

Orijinal İçerik Kullanmamak: İnternet ortamında da, günlük yaşantımızda da önemli olan güvenilir ve özgün olmak. Eğer sosyal medya uygulamalarında da buna dikkat ediyorsanız bu uygulamaları çok iyi kullandığınızı söyleyebiliriz. Ancak sürekli başka kişilerin yazı ve fotoğraflarını izinsiz olarak paylaşıyorsanız bu durumdan bir an önce vazgeçmenizi dileriz, takipçileriniz tarafından anlaşıldığı takdirde hoş olmayan olaylar yaşanabilir ve böylece takipçi sayınız hızla düşebilir.

Farklı Sitelerde Aynı İçeriği Paylaşmak: Güzel çıktığınız bir fotoğrafı herkese göstermek istersiniz değil mi? Ancak bu durum sosyal paylaşım sitelerinde geçerli değil. Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar her paylaşım sitesinde kişinin aynı yazı veya fotoğrafını görmekten hoşnut olmuyor ve bu durumu sıkıcı buluyor. Siz en iyisi en güzel fotoğraf veya yazınızı tek bir mecrada paylaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir